5 tipuri de Certificate SSL pentru site-ul tau

Fără îndoială, creșterea încrederii clienților în afacerea dvs. și prin extensie a site-ului dvs. web, ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorități. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să activați criptarea SSL pe site-ul dvs. Aceasta asigură conexiuni sigure și protejează informațiile personale ale vizitatorilor.

Ce este SSL?

SSL înseamnă „secure sockets layer” și este un protocol criptografic utilizat pentru securizarea datelor între două mașini prin criptare. Fără SSL, oricine ar putea monitoriza toate informațiile personale pe care le trimiteți către un server pentru că sunt transmise ca text simplu, inclusiv parole și numerele cardurilor de credit. De aceea, toate site-urile web de astăzi ar trebui să aibă instalat un certificat pentru criptare SSL.

Ce este un certificat SSL?

Certificatele SSL atribuie o anumită cheie criptografică detaliilor organizației dvs. (de exemplu, un nume de domeniu exemplu.ro) pentru a vă securiza site-ul web atunci când utilizatorii sunt obligați să trimită orice informații sensibile, de la completarea formularelor de comandă/contact până la conectarea în contul lor.

Când un certificat SSL este activ pe serverul dvs., adresa URL se va putea schimba de la HTTP la HTTPS și va avea un lacăt gri lângă acesta în toate browserele web, astfel încât vizitatorii dvs. vor putea recunoaște indicii vizuale pentru a ști că site-ul dvs. poate fi de încredere. 

În plus, motoarele de căutare precum Google îi stimulează acum pe proprietarii de site-uri web să instaleze certificate SSL prin sporirea clasamentului lor pe web.

Cum funcționează certificatele SSL?

În esență, certificatele SSL oferă posibilitatea de a utiliza un protocol de comunicare sercurizat/criptat intre 2 sau mai multe dispozitive, dar cel mai des aplicate între browserul dvs. și serverul de pe care rulează acest articol spre exemplu.

Certificatele SSL sunt generate și emise de o autoritate de certificare (CA) de încredere. Există mai multe tipuri de certificate și toate se bazează pe nivelurile lor de validare.

Iată cele cinci tipuri de certificate SSL de luat în considerare:

Certificate cu validare extinsă (EV SSL)

Certificate validate de organizație (OV SSL)

Certificate validate de domeniu (DV SSL)

Certificat SSL wildcard

Certificat SSL multi-domeniu (MDC)

1. Certificate validate de domeniu (DV SSL)

În comparație cu alte SSL-uri, certificatele SSL de validare a domeniului au o asigurare redusă și o criptare minimă. Prin urmare, procesul de validare pentru a obține acest tip de certificat este minim. Procesul impune proprietarilor de site-uri web să dovedească proprietatea domeniului, răspunzând la un e-mail, adăugând o înregistrare DNS sau încărcând un fișier în Document Root-ul domeniului.

2. Certificate SSL wildcard

Certificatele SSL wildcard sunt disponibile atât ca OV, cât și DV și sunt utilizate pentru a securiza un domeniu de bază și subdomenii nelimitate. Principalul avantaj al achiziționării unui certificat wildcard este că e mai ieftin decât achiziționarea mai multor certificate cu un singur domeniu.

Certificatele SSL wildcard au un asterisc ca parte a denumirii lor comune. Asteriscul reprezintă orice subdomeniu valid care are același domeniu de bază. De exemplu, numele comun poate fi * .exemplu.ro, ceea ce ar permite instalarea acestui certificat și pentru blog.exemplu.ro și shop.exemplu.ro.

3. Certificate SSL multi-domeniu

Certificatele SSL multi-domeniu pot securiza până la 100 de nume de domenii și subdomenii diferite folosind un singur certificat, ceea ce ajută la economisirea de timp și bani. Companiile au controlul câmpului SAN pentru a adăuga, modifica și șterge oricare dintre SAN-uri, după cum este necesar.

4. Certificate validate de organizație (OV SSL)

Scopul principal al certificatului SSL OV este de a cripta informații sensibile în timpul tranzacțiilor. Certificatul OV are o asigurare ridicată, similar cu certificatul EV, și este, de asemenea, utilizat pentru a valida credibilitatea afacerii.

Certificatele SSL OV sunt pe locul doi ca preț. Pentru a le obține, proprietarii de site-uri web trebuie să finalizeze un proces substanțial de validare administrat de o autoritate de certificare, care investighează proprietarul site-ului web pentru a vedea dacă au dreptul la numele lor de domeniu specific.

5. Certificate de validare extinse (EV SSL)

Cel mai înalt clasat și cel mai scump tip de certificat SSL este un certificat cu validare extinsă.

Configurarea unui certificat EV necesită ca proprietarul site-ului web să treacă printr-un proces standardizat de verificare a identității pentru a confirma că are drepturile exclusive asupra domeniului său.

Deoarece certificatele EV sunt costisitoare și necesită un proces extins de verificare, acestea sunt utilizate în principal de site-urile de profil înalt care necesită norme mult mai stricte de securitate.

Securitatea pe internet, securitatea site-urilor în special, a devenit o cerință obligatorie și o nevoie pentru proprietarii de afaceri online. Comandați un certificat SSL de pe site-ul nostru și profitați de ofertele disponibile.

You May Also Like

About the Author: gazduire