Cât costă hosting-ul web în România?

Crearea unui site web presupune anumite costuri: hosting web, domeniu, certificat SSL și, de multe ori, crearea site-ului în sine. Acestea sunt doar o parte foarte mică din costurile care apar, în general, odată cu dorința de a crea un site web. 

În articolul de astăzi vom analiza câteva dintre firmele de hosting din România și ce oferă acestea, pentru a ne putea face o imagine de ansamblu mai clară asupra costurilor pentru găzduire din România. 

Totuși, de ce ne preocupă hosting-ul web și nu domeniul sau certificatul SSL? Cele 2 din urmă sunt costuri care apar o dată pe an și sunt destul de mici, în vreme ce prețul hosting-ului tău web s-ar putea să se ridice constant, în funcție de nevoile și dorințele tale. De asemenea, hosting-ul web se plătește, în general, lunar, nu anual.

Astfel, să vedem cât costă hosting-ul web în România și care sunt pachetele cele mai căutate!

Găzduire

Începem cu propriul site, însă o să vezi că pe parcursul articolului, ți-am oferit mai multe variante. Poate pentru unii dintre voi, serviciile noastre nu vă acoperă toate nevoile – din această cauză dorim să aveți oricând o alternativă!

În cazul nostru, dacă ai un site web de dimensiuni reduse, abia început, suntem opțiunea perfectă. Prețul nostru este cel mai mic, poți găzdui 5 domenii, iar traficul lunar este nelimitat. 

De asemenea, ai o memorie de 2GB, mai mult decât suficient pentru început!

Totuși, trebuie să amintim și pachetul economy, care îți va oferi 100 de GB de memorie pentru doar 1 euro mai mult în prima lună! Apoi, prețul devine 6,49 euro, un preț decent pentru ceea ce oferă cel mai popular pachet Găzduire.ro!

MxHost

Un alt website ce oferă servicii de hosting este MxHost. Aici putem observa prețuri puțin mai mari pentru fiecare pachet, însă în cazul primelor 2 pachete crește și memoria disponibilă pentru site-ul tău web!

Dacă ești web developer, s-ar putea ca nevoile tale să fie atinse de ultimul pachet al celor de la MxHost, realizat special pentru persoanele care creează multe site-uri web!

Hostvision

Hostvision este recomandat persoanelor ce au creat un magazin online prin Magento, deoarece aceștia au o integrare foarte prietenoasă cu acest CMS. Deși hosting-ul Magento 1 este mai costisitor, un magazin online are nevoie de resurse foarte mari, deoarece conține mii de produse!

De asemenea, dacă ai un site web mai mic ca dimensiuni, poate că pachetul Entry SSD1 îți face cu ochiul! 😎

TLH

Și Tlh oferă servicii de hosting la prețuri corecte, pentru diferite nevoi. Aceștia detaliază foarte clar care sunt funcționalitățile și beneficiile oferite de fiecare serviciu în parte, făcând decizia mult mai ușoară pentru orice potențial client!

XServers

XServers au mai puține pachete decât restul site-urilor web prezentate, iar prețurile sunt puțin mai mari, însă scalabilitatea pachetelor face ca acest site web să fie luat în considerare, în anumite circumstanțe.

În concluzie, putem observa că prețurile pentru hosting se învărt, în cazul pachetelor entry, între 1 și 3 euro. Diferențele foarte mari pot fi observate în cazurile pachetelor corporate, pornind de la 5 euro până la 50-60 de euro. Bineînțeles, aceste costuri sunt în cazul hosting-ului shared. Găzduirea dedicată costă mult mai mult, însă cazurile care necesită găzduire dedicată nu sunt atât de dese.

Tu ce pachet alegi din cele prezentate mai sus? 🧐

You May Also Like

About the Author: Blugento Marketing