Ce este găzduirea VPS și cum funcționează un VPS?

Serverele virtuale partajează un singur server fizic, dar fiecare câștigă avantajele de a-și putea configura spațiul ca și cum ar aparține în totalitate lor. Acest lucru le oferă un grad ridicat de flexibilitate, împreună cu un element suplimentar de confidențialitate, totul la o fracțiune din costul unui server dedicat. Tehnologia de virtualizare evaluează serverul în ansamblu și apoi împarte resursele în diferite conturi pe baza a ceea ce au plătit acei deținători de conturi.

Să definim în termeni simpli ce este un server? Un server este un computer puternic care stochează toate datele și fișierele care alcătuiesc site-ul dvs. web. Când cineva introduce numele dvs. de domeniu în browserul său web, acel computer puternic „vă servește” site-ul web pe ecranul căutătorului.

Acum să vedem ce înseamnă mai exact virtual: VPS folosește tehnologia de virtualizare pentru a împărți acel server puternic despre care tocmai am vorbit în mai multe servere virtuale. Gândiți-vă în acest fel: este o bucată de hardware fizic care funcționează ca mai multe servere separate. După cum sugerează și numele, întreaga premisă a găzduirii VPS se învârte în jurul virtualizării. Cu această tehnologie, servere întregi pot fi „ împărțite ” și alocate diferitelor persoane.

Iar cuvântul privat înseamnă exact ceea ce implică. Serverul dvs. virtual este rezervat pentru dvs., deci nu va trebui să partajați RAM, CPU sau orice date cu alți utilizatori.

Cum funcționează un VPS?

VPS Hosting simulează experiența unui server dedicat, chiar dacă partajați în continuare serverul fizic cu alți utilizatori.

Furnizorul dvs. de găzduire web instalează un strat virtual deasupra sistemului de operare (OS) al serverului utilizând tehnologia de virtualizare. Separând serverul în compartimente individuale cu pereți virtuali, acest strat permite fiecărui utilizator să își instaleze propriul sistem de operare și software.

Deoarece un VPS vă separă fișierele de alți utilizatori la nivel de sistem de operare, acesta este cu adevărat un server privat. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. web trăiește într-un container sigur, cu resurse de server garantate – gândiți-vă la memorie, spațiu pe disc, nuclee CPU, etc. care nu trebuie să le impărțiți cu altcineva.

Găzduirea VPS este de obicei aleasă de proprietarii de site-uri web care au trafic la nivel mediu care depășește limitele planurilor de găzduire partajate, dar care încă nu au nevoie de resursele unui server dedicat. VPS este un set mai puternic decât găzduirea partajată. Lucrul simplu despre VPS este că emulează un mediu dedicat de găzduire, dar cu resurse de sistem alocate împărțite între site-uri individuale. Următoarea alternativă este cea mai scumpă opțiune, un server dedicat în care toate resursele unui server sunt dedicate unui singur utilizator.

Soluțiile VPS oferă de obicei mai multe planuri de găzduire. De exemplu, la Gazduire.ro avem 4 planuri VPS pentru a se potrivi diferitelor nevoi de afaceri și vă permit să vă scalați site-ul fără probleme atunci când aveți nevoie de mai multe resurse.

Din punct de vedere al utilizatorului, găzduirea unui site web pe un VPS înseamnă:

  • Resurse garantate – Memoria, timpul de procesare, stocarea etc. nu vor fi niciodată partajate.
  • Securitate mai bună a site-ului – Site-urile dvs. web vor fi găzduite într-un mediu izolat. Dacă se întâmplă ceva nepotrivit în contul vecinului tău, acesta nu te va afecta.
  • Grad ridicat de agilitate – Obțineți puteri administrative la nivel de server, cum ar fi accesul root, alegerea sistemului de operare și multe altele.
  • Deoarece aveți propriul dvs. sistem de operare, cu un VPS, îl puteți personaliza în funcție de nevoile dvs. De exemplu, dacă aveți propriile instanțe de aplicații server de la PHP, la MySQL, Apache, le puteți personaliza astfel încât serverul să se potrivească nevoilor dvs.
  • Resurse dedicate – Cu un server VPS, aveți la dispoziție o cantitate predefinită de RAM ori de câte ori aveți nevoie. Spre deosebire de găzduirea web partajată, unde ar putea exista alții care partajează serverul dvs. care ar putea consuma RAM atunci când doriți cel mai mult.
  • Scalabil – Un alt lucru grozav despre VPS este că puteți achiziționa resursele pe care credeți că le veți avea nevoie și, dacă acest lucru este insuficient, puteți pur și simplu să creșteți dimensiunea acestuia.
  • Nivel similar de servicii ca la un server dedicat

Există o serie de factori care fac din gazduirea VPS cea mai bună opțiune pentru anumite site-uri web. În general, este timpul să faceți upgrade la VPS de la o gazdă web partajată când:

  1. Aveți nevoie de mai multă viteză. Când adăugați mai mult conținut pe site-ul dvs. web, viteza acestuia va scădea probabil după ceva timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru site-urile web care se bazează pe operațiuni intensive în baze de date (cum ar fi WordPress). Dacă observați perioade de proces din ce în ce mai lungi, este timpul să vă gândiți la o actualizare a planului de găzduire. 47% dintre consumatori se așteaptă ca o pagină web să se încarce în 2 secunde sau mai puțin înainte de a ricoșa . Acesta este motivul pentru care găzduirea VPS a crescut în popularitate în ultimii ani.
  2. Obținerea continuă a erorilor 503 înseamnă cel mai probabil că serviciile site-ului dvs. web nu sunt puse la dispoziția vizitatorilor și clienților dvs. în timp util. Acest lucru este adesea cauzat de lipsa resurselor, cum ar fi memoria. Dacă se întâmplă frecvent, este posibil ca vizitatorii site-ului dvs. să nu fie încântați și să plece, deci ar putea fi timpul să vă mutați pe găzduirea VPS.
  3. Probleme de securitate – Dacă ai devenit destul de ghinionist să ajungi pe un server care se confruntă cu mai multe atacuri împotriva unui alt site găzduit acolo, lucrurile se pot agrava. În acest scenariu, va trebui să vă bazați pe serviciile bune ale gazdei dvs. pentru a gestiona situația sau treceți la găzduirea VPS și evitați situația cu totul.

O găzduire excelentă VPS oferă de multe ori utilizatorilor echilibrul perfect de performanță la prețuri accesibile – viteze rapide, timp de funcționare puternic, asistență de încredere pentru clienți și resurse suficiente.

Gazduirea VPS este în cea mai mare parte pentru site-urile web care trebuie să gestioneze cantități mai mari de trafic. În aceste cazuri, gazda ar putea garanta disponibilitatea resurselor și o securitate sporită.

Dacă ați folosit vreodată un computer pe cont propriu (da, s-ar putea să pară ciudat, dar există un motiv pentru asta), atunci probabil că veți ști cum este să folosiți găzduirea VPS neadministrată. În ambele situații, sunteți responsabil pentru configurarea și întreținerea tuturor aplicațiilor care rulează pe sistem.

VPS negestionat: Cu un VPS neadmnisitrat, furnizorul dvs. de găzduire are doar două responsabilități – să se asigure că VPS rulează și că este conectat la rețea. După cum vă puteți imagina, acest lucru poate necesita o mică expertiză tehnică din partea dvs.

VPS gestionat: Într-un mediu VPS gestionat, puteți să vă relaxați și să anunțați gazda dvs. orice ați dori să faceți. Nu există probleme de securitate care ar trebui să vă îngrijorez sau sarcini specifice funcției pe care va trebui să le gestionați. Gazda dvs. va gestiona totul pentru dvs. și va rezolva orice probleme apar.

Găzduirea în stil VPS este cel mai bun mod de a menține succesul oricărui site care trece printr-o creștere și expansiune rapidă. Este următorul cel mai bun plan care își poate permite o formă de scalabilitate. Cu VPS, nu numai că vă veți bucura de o cantitate extraordinară de spațiu de stocare și lățime de bandă, dar e și o soluție rentabilă pentru a satisface cerințele unui site mare cu mult trafic.

You May Also Like

About the Author: gazduire