Ce să iei în considerare când îți alegi furnizorul de găzduire web?

gazduire web

Căutați o soluție de găzduire web pentru site-ul dvs.?

În funcție de dimensiunea site-ului și a afacerii dvs, veți avea cerințe diferite în ceea ce privește găzduirea web. Pentru persoanele care provin dintr-un mediu non-tehnic, ar putea fi destul de dificil să știe ce este găzduirea web sau ce plan e potrivit pentru nevoile lor. Sau mai ales să înțeleagă importanța unor lucruri precum fiabilitatea serverului, scorurile de uptime, suportul suplimentar pentru mai multe domenii, taxele de reînnoire, caracteristicile de securitate, timpul de răspuns al website-ului și multe altele.

Pentru mulți întreprinzători, aceste aspecte pot fi trecute ușor cu vederea dacă nu conștientizează importanța acestora, primesc o ofertă bună și pur și simplu doresc să își lanseze site-ul cât mai repede posibil.

Înainte de toate, trebuie să identificați nevoile dvs. de găzduire și să vă puneți câteva întrebări:

  1. Ce fel de site web construiți(website de prezentare, un blog personal, un site organizațional)?
  2. Pe ce platformă veți construi site-ul?
  3. Aveți nevoie de un software special pentru a vă codifica site-ul web?
  4. Care este volumul de trafic pe care vă așteptați să îl aveți?

Ați clarificat aceste aspecte și acum trebuie să fiți atenți la câteva aspecte înainte de lua decizia finală:

–          Fiabilitate și disponibilitate – un factor foarte important de luat în considerare înainte de a vă alege furnizorul de găzduire web. Serverele gazdei web trebuie să funcționeze 24/7 pentru a avea un site disponibil în orice moment pe internet. Alegeți o gazdă web care vă promite un scor de cel puțin 99,9% uptime. Asistența pentru clienți 24/7 este un alt factor inclus în criteriul de fiabilitate al companiilor de găzduire web.

–          Posibilitatea de a face upgrade – atunci când abia începeți un nou site web/ blog/site de prezentare, etc. este posibil să alegeți o soluție de găzduire partajată, însă pe măsură ce site-ul dvs. va crește va trebui să luați în considerare o actualizare. S-ar putea să doriți să migrați de la o soluție partajată pe un server VPS sau dedicat, pentru mai mult spațiu de stocare pe disc, memorie și putere de procesare, iar în acel moment gazda web va trebui să vă ofere opțiunea de upgrade la un plan superior. O gazdă web de calitate trebuie să răspundă nevoilor dvs. în timp, să fie capabilă să crească odată cu afacerea dvs.

–          Suport tehnic – luați în considerare o gazdă web cu cea mai înaltă calitate a serviciului pentru clienți. Când site-ul dvs. va întâmpina probleme veți dori să puteți vorbi cu o persoană reală care să vă rezolve situația și/ sau măcar să vă spună ce trebui să faceți, indiferent de canalul de comunicare.

–          Costuri de reînnoire – la prima vedere găzduirea partajată este cea mai ieftină opțiune și poate părea atractivă, însă trebuie să vedeți dacă acel plan e ieftin și după ce îl reînnoiți după perioada inițială. Prețul cu siguranță, e primul lucru pe care îl vedem, însă nu ar trebui să fie un factor decisiv, luați în considerare și ceea ce primiți la prețul respectiv. Analizați caracteristicile pe care vi le oferă fiecare gazdă și abia apoi comparați prețurile.

–          Securitatea site-ului web – fie că aveți un blog personal sau o afacere globablă la scară largă, securitatea este probabil cel mai important aspect. Chiar dacă ați implementat măsuri efeiciente de securitate la nivelul site-ului dvs. web nu e suficient dacă soluția dvs. de găzduire nu e protejată.

–          Viteza site-ului – un timp de răspuns rapid înseamnă mai mulți vizitatori, mai mulți clienți și mai mult profit. Dacă site-ul dvs. este lent veți pierde conversii. Clienții caută răspunsuri în cel mai scurt timp și trebuie să aibă parte de o experiență bună de utilizator. Viteza și performanța site-ului sunt cruciale, verificați timpul de răspuns al serverelor gazdei web, de asemenea verificați spațiul pe disc și puterea de procesare.

–          Panoul de control utilizat – chiar dacă aveți cunoștințe în domeniu, interfața de utilizator folosită trebuie să fie ușor de înțeles și utilizat. Instalarea wordpress, configurarea e-mail-ului, instalarea unui nou plugin, acestea sunt lucruri pe care ar trebui să le puteți face fără a contacta asistența tehnică, mai ales dacă gazda folosește interfațe simpliste precum cPanel sau Plesk care vă oferă acces la unele dintre cele mai importante funcții de gestionare a site-urilor web.

Sper că aceste aspecte vă vor ajuta să alegeți cea mai bună soluție de găzduire web în funcție de nevoile dvs. Știm că este o decizie dificilă pentru că serviciile alese pot influența major performanța site-ului și succesul afacerii. Gazduire.ro e o gazdă web care oferă servicii web cu un raport foarte bun calitate-preț. Planurile de găzduire sunt potrivite pentru afaceri de orice dimensiune.

Dacă credeți că mai sunt și alte aspecte de luat în considerare înainte de a selecta gazda web, lăsați-le în secțiunea comentarii.

You May Also Like

About the Author: gazduire