Configurarea contului de email in Microsoft Outlook

Procedura de configurare a adresei de email difera in functie de versiunea de Microsoft Outlook pe care o utilizezi. In continuare iti vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru o configurare corecta a contului de email in Microsoft Outlook 2003 – 2007 si Microsoft Outlook 2010 – 2013.

In cazul in care folosesti Microsoft Outlook 2003 sau 2007, pentru configurarea contului de email este necesar sa parcurgi urmatorii pasi:

  1. Deschide clientul de email Outlook si acceseaza sectiunea “Account Settings” din meniul Tools.

    Pas 1 - Account Settings
  2. Acceseaza butonul „New” din fereastra care se deschide.

    Pas 2 - New
  3. Bifeaza optiunea “Manually configure server settings or additional server types” si acceseaza butonul “Next”.

    Pas 3 - Next
  4. Alege optiunea “Internet E-mail” si apoi acceseaza butonul “Next”.

    Pas 4 - Next
  5. Completeaza informatiile solicitate in fereastra “Add New E-mail Account” dupa modelul de mai jos, alege optiunea dorita din sectiunea “Account Type”: IMAP sau POP3 si apoi acceseaza butonul “More Settings”. Iti recomandam sa alegi optiunea IMAP in cazul in care doresti sa setezi contul de email pe mai multe calculatoare. Daca doresti ca spatiul ocupat pe server sa fie cat mai mic si preferi salvarea email-urilor in calculator, poti alege optiunea POP3.

    Pas 5 - More Settings
  6. Selecteaza tab-ul “Outgoing Server” si in cadrul acestuia bifeaza optiunea “My outgoing server (SMTP) requires authentication”, impreuna cu „Use same settings as my incoming mail server”.

    Pas 6 - Outgoing Server
  7. In aceeasi fereastra deschisa selecteaza tab-ul “Advanced” si asigura-te ca informatiile coincid cu cele din imaginea de mai jos. In cazul in care ai selectat initial optiunea POP3 va trebui sa verifici ca in sectiunea “Incoming server” este completata valoarea 110. Ulterior, acceseaza butonul “OK” din fereastra “Internet E-mail Settings” si apoi butonul “Next” din fereastra “Add New E-mail Account”. Mentionam ca in cadrul sectiunii Outgoing server (SMTP) poti completa portul 26 in cazul in care providerul de internet blocheaza portul 25.

    Pas 7 - Advanced - OK
  8. Acceseaza butonul “Finish” din fereastra deschisa.

    Pas 8 - Finish
  9. Acceseaza sectiunea “Account Settings” din meniul Tools pentru a te asigura ca adresa ta de email a fost configurata corespunzator.

    Pas 9 - Account Settings

In cazul in care clientul de email pe care il utilizezi este Microsoft Outlook 2010 sau 2013, va trebui sa parcurgi urmatorii pasi pentru configurarea contului de email:

  1. Deschide clientul de email Outlook, acceseaza meniul “File” si selecteaza optiunea “Info”. Ulterior, va trebui sa accesezi butonul „Add Account”.

    Pas 1 - Add Account
  2. Bifeaza optiunea “Manually configure server settings or additional server types” si acceseaza butonul “Next”.

    Pas 2 - Next
  3. Alege optiunea “Internet E-mail” si apoi acceseaza butonul “Next”.

    Pas 3 - Next
  4. Completeaza informatiile solicitate in fereastra “Add New Account” dupa modelul de mai jos si alege optiunea dorita din sectiunea “Account Type”: IMAP sau POP3. Iti recomandam sa alegi optiunea IMAP in cazul in care doresti sa setezi contul de email pe mai multe calculatoare. Daca doresti ca spatiul ocupat pe server sa fie cat mai mic si preferi salvarea email-urilor in calculator, poti alege optiunea POP3. Ulterior, bifeaza optiunea “Test Account Settings by clicking the Next button” si apoi acceseaza butonul “More Settings”.

    Pas 4 - More Settings
  5. In fereastra care se deschide selecteaza tab-ul “Outgoing Server” si in cadrul acestuia bifeaza optiunea “My outgoing server (SMTP) requires authentication”, impreuna cu „Use same settings as my incoming mail server”.

    Pas 5 - Outgoing Server
  6. In aceeasi fereastra deschisa selecteaza tab-ul “Advanced” si asigura-te ca informatiile coincid cu cele din imaginea de mai jos. In cazul in care ai selectat initial optiunea POP3 va trebui sa verifici ca in sectiunea “Incoming server” este completata valoarea 110. Ulterior, acceseaza butonul “OK” din fereastra “Internet E-mail Settings” si apoi butonul “Next” din fereastra “Add New Account”. Mentionam ca in cadrul sectiunii Outgoing server (SMTP) poti completa portul 26 in cazul in care providerul de internet blocheaza portul 25.

    Pas 6 - Advanced - OK
  7. Acceseaza butonul “Close” din fereastra deschisa.

    Pas 7 - Close
  8. Acceseaza butonul “Finish”.

    Pas 8 - Finish

You May Also Like

About the Author: gazduire