Creeaza si adauga subdomenii in cPanel

Astazi dorim sa va aratam cum se realizeaza un subdomeniu.

Pentru inceput, un subdomeniu este o pagina sau mai bine zis un site (caci un subdomeniu poate cuprinde mai multe pagini) al carui nume este legat de domeniul mama.

Pentru a ilustra si mai bine un subdomeiu arata in felul urmator: http://www.domeniu.ro sau http://games.domeniu.ro.

Care este primul pas?

  • Mai intai va trebui sa te autentifici in panoul de control cPanel – daca ai uitat parola sau nu mai retii exact datele de autentificare va trebui sa trimiti un e-mail providerului tau de hosting (asta inseamna resetarea parolei actuale)

Sa trecem mai departe.

O data autentificat, putem trece la crearea unui subdomeniu utilizand interfata cPanel.

  • Pentru inceput, da un click pe icoana de la Subdomains aflata in sectiunea Domains.
  • Vei ajunge la pagina pentru Subdomenii unde vei vedea cate o intrare pentru fiecare subdomeniu (daca exista) in josul paginii.

Nota: Daca ai creat domenii aditionale, automat s-a creat si un subdomeniu aferent fiecarui domeniu aditional adaugat.

Concluzie: trebuie sa fii atent la stergerile de subdomenii.

  • Acum adauga un subdomeniu mergand la sectiunea Create a Subdomain si introdu numele subdomeniului langa casuta intitulata Subdomain.

Folosind exemplul home, ar insemna sa cream home.domeniu.ro. Daca ai mai multe domenii aferente contului tau poti alege orice domeniu pentru a crea subdomeniul.

  • Cand vei da click pe casuta intitulata Document Root, cPanel va crea un camp bazat pe numele subdomeniului tau. Acest camp automat va fi intotdeauna creat in directorul public_hml aferent contului principal. Deci, in acest caz, cPanel va pune subdomeniul home in public_html/home.

Este bine de stiut ca acest camp poate fi modificat. Poti schimba numele in orice altceva, dar este recomandat sa fie creat in interiorul directorului public_html.

  • Acum poti da click pe butonul create si subdomeniul va fi adaugat de cPanel. Detaliile le vei primi in pagina urmatoare care iti va confirma adaugarea cu succes a subdomeniului.
  • Acum poti sa dai click pe butonul Go Back pentru a vedea daca noul subdomeniu apare la listare.

Saptamana urmatoare : Cum sa adaugi domenii aditionale

You May Also Like

About the Author: gazduire