Cum imi aleg cel mai bun VPS

Alegerea celui mai bun pachet de hosting este o sarcina care uneori ne poate da ceva batai de cap. Avem atat de multe optiuni incat nu este suficient sa ne uitam doar la pretul pe care il platim. Chiar si atunci cand ne hotaram ca vrem sa achizitionam un VPS tot trebuie sa ne decidem care provider ne ofera cea mai buna oferta. Cum majoritatea providerilor au cel putin 3 pachetele de VPS pe care le pun la dispozitie clientilor, sa intri pe diverse site-uri si sa incepi sa compari un pachet cu altul necesita timp, uneori prea mult.  Asa ca, m-am gandit sa va pun la dispozitie o serie de tips-uri pe care ar trebui sa le luam in considerare atunci cand evaluam un VPS. In felul acesta vom putea face o triere mai rapid si mai eficient.

Pentru inceput trebuie sa avem in vedere Pret vs. Capacitati – este foarte important sa nu uitam ca printr-un VPS vom beneficia de o anumita partitie din server, iar memoria si viteza acesteia, variaza in functie de pretul pe care il platim. Pentru a nu incepe sa comparam preturile, pentru a nu pierde prea mult timp in calcule, ar trebui sa ne decidem asupra resurselor de care vom avea nevoie. Ar trebui sa incepem prin a preconiza cat trafic vom avea pe server, iar de aici sa vedem de ce latime de banda vom avea nevoie. Va trebui de asemenea, sa te gandesti la spatiul de pe server de care vei avea nevoie. Cu cat mai mare site-ul cu atat mai multa memorie de stocare vei avea nevoie.

Dupa ce te-ai gandit bine la ce optiuni trebuie sa aiba VPS-ul tau este timpul sa treci la urmatoarea etapa: Alegerea celui mai potrivit provider.

Unul dintre cele mai importante calitati ale unui pachet de hosting trebuie sa fie fiabilitatea – un uptime de peste 99% si o echipa tehnica diponibila 24 din 7 – eventual pe mai multe cai de comunicare: telefon, mail, chat etc. Fara fiabilitate site-ul tau este foarte vulnerabil la probleme iar traficul nu se va putea afla intr-o linie ascendeta. Asadar, inainte de a incepe sa compari un pachet cu altul este bine sa te hotaresti asupra providerului pe care il vei alege. Este indicat sa iti cumperi primul tau pachet VPS de la un provider destul de cunoscut, care sa existe pe piata de cel putin 3 ani. In felul acesta te asiguri ca ceea ce pui pe server se afla in delina siguranta.

Iar acum am ajuns la ultimul pas: Compararea pachetelor VPS

Compararea pachetelor VPS este chiar foarte simpla (daca am respectat pasii de pana acum). Tot ce trebuie sa facem este sa fim atenti la feature-urile pachetelor ca sa putem sa luam cea mai buna decizie. Latimea de banda si spatiul de pe server sunt unele dintre cele mai populare optiuni pe care providerii le scot in evidenta. Cea mai buna solutie este sa incepem de aici, lasand pe lista noastra VPS-urile care au latimea de banda si spatiul de pe server atat cat avem nevoie. Apoi, cand mai avem 2-3 pachete putem accesam pagina de detalii si sa luam o decizie.

Cu siguranta va fi cea mai buna.

You May Also Like

About the Author: gazduire