Diferenta dintre gazduire web, domeniu si website

Posibil să fi auzit termenii găzduire web și domeniu în mai multe articole și ghiduri despre cum să creați un site web. Ambele sunt elemente esențiale ale unui website și îndeplinesc funcții diferite.

Ce este găzduirea web?

Găzduirea web este o tehnologie necesară pentru ca site-ul dvs. web să fie accesibil online public sau privat. Găzduirea web sau serverul seamănă mult cu spațiul pe care îl închiriați pentru afacerea dvs. Este doar spațiul în sine. Nu include mobilier, cum ar fi rafturi, pentru produsele dvs., la fel cum contul de găzduire web nu vă oferă un site pentru a vă vinde produsele.

Fără serviciile de găzduire, nu veți avea un loc unde să poată locui fișierele dvs., astfel încât domeniul dvs. ar deveni apoi ca un număr de telefon deconectat din agenda telefonică, iar fișierele site-ului dvs. nu ar avea unde să stea. Fără găzduire web, site-ul dvs. web nu va avea o prezență online. Acestea fiind spuse, este important să faceți cercetări amănunțite atunci când alegeți un serviciu de găzduire web și să luați în considerare anumiți factori.

Nimeni nu vrea să găsească un site web cu o adresă IP. De exemplu, nu doriți să accesați bara de căutare Google tastând adresa IP. În schimb, puteți tasta „www.gazduire.ro” în browser. Acesta este ușor de utilizat și ușor de accesat și este reprezentat de numele companiei dvs. Aici este vorba de domeniu. De obicei, vă îndreptați domeniile către adresa IP a serverului de găzduire. Deci, ori de câte ori o cerere ajunge la domeniu, aceasta va indica adresa IP a serverului.

Aveți nevoie atât de un nume de domeniu, cât și de o găzduire web pentru a crea un site web. Când un utilizator încearcă să vă acceseze site-ul web introducând adresa dvs. web (numele domeniului) în bara URL a browserului, numele domeniului îl îndreaptă către fișierele stocate pe serverul web. Apoi, vă pot vedea site-ul online.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. de pe internet, de unde oamenii vă pot accesa site-ul. Este ceva pe care utilizatorii de internet îl tastează în bara URL a browserului pentru a vizita site-ul dvs. Numele de domeniu au în principal două părți separate printr-un punct. Prima parte este numele dvs. de marcă, care poate avea orice combinație de litere și cifre, cum ar fi Gazduire, în timp ce a doua parte este o extensie de domeniu, cum ar fi .ro, .com, .org, .net, .com, .uk, etc.

Aceste doua elemente sunt indispensabile, deoarece fără găzduire și domeniu nu puteți construi un site web.

Ce este un site web?

Un site web este o colecție de pagini legate de domeniu. Este format din texte, suporturi media, link-uri și alte conținuturi vizuale și permite publicului să navigheze în jurul său pentru informații. Pentru a accesa un site web, un vizitator trebuie să introducă numele domeniului în bara de adrese a browserului, iar browserul va interpreta și afișa pagina principală web corespunzătoare sau pagina de pornire.

Pot cumpăra domeniu și găzduire de la aceeași companie?

Da, majoritatea companiilor vă oferă această opțiune și facilitate. Dacă cumpărați atât un domeniu, cât și găzduirea de la aceeași companie, procesul de configurare devine puțin mai ușor, deoarece nu este nevoie să modificați setările de nume de domeniu. Gazduire.ro oferă ambele servicii la un cost rezonabil.

Care este diferența dintre un server web și o gazdă web?

Aceste două sunt utilizate întotdeauna în mod interschimbabil, cu toate acestea, au funcții diferite. Un server web este un computer fizic  în care vă puteți procesa, stoca, și livra pagini web. Va distribui aceste pagini web spectatorilor pe măsură ce se va face solicitarea dintr-un browser. Gestionarea unui server web implică multă muncă și aici intervine rolul unui furnizor de gazduire web. Acesta e mai exact o companie care oferă serviciul de găzduire a site-urilor dvs. prin intermediul serverelor lor web. De asemenea, aceștia sunt responsabili pentru menținerea funcțională a serverelor web, menținerea acestora și protejarea împotriva atacurilor rău intenționate, astfel încât site-urile web de pe aceste servere să fie în permanență active.

Pot cumpăra găzduire web fără un nume de domeniu?

Deși există o mulțime de pachete de găzduire care oferă un nume de domeniu ca o incluziune, puteți opta pentru achiziționarea doar a planului de găzduire. Cu toate acestea, pentru a găzdui un site web, aveți în continuare nevoie de un nume de domeniu. Puteți achiziționa în continuare un nume de domeniu separat cu aceeași companie de găzduire sau printr-un alt registrator. Nu există o regulă clară conform căreia puteți achiziționa un nume de domeniu și un plan de găzduire de la o singură companie.

Am nevoie de găzduire web dacă am un nume de domeniu?

Da. Un nume de domeniu este doar adresa site-ului dvs. web, în ​​timp ce găzduirea web este stocarea care păstrează toate datele site-ului dvs. web. Fără găzduire web, site-ul dvs. web este inexistent, iar numele dvs. de domeniu nu ar duce spre o pagină web cu conținut.

În ciuda faptului că sunt concepte complet diferite, o mulțime de oameni încă nu știu diferența dintre găzduirea web și numele de domeniu. Sper că acest articol v-a ajutat să înțelegeți diferența dintre găzduire, domeniu și website.

Dacă aveți în continuare întrebări, vă rugăm să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos.

You May Also Like

About the Author: gazduire