Este gazduirea shared potrivita pentru mine?

Cel mai simplu si accesibil mod de a face website-ul dvs. vizibil pe World Wide Web este prin gazduirea shared. Majoritatea proprietarilor de site-uri web aleg gazduirea partajata cel putin la inceputul lansarii afacerii online.

Dupa cum bine stiti, gazduirea partajata presupune plasarea site-ului dvs. si a datelor sale pe un server care are si alte site-uri web stocate pe acesta. Sute sau chiar mii de utilizatori pot partaja acelasi server, ceea ce inseamna ca costurile vor fi impartite. Aceasta fiind opusul unui server dedicat, cand un server gazduieste un singur website. Avand in vedere ca veti imparti resursele serverului cu mai multe site-uri, veti fi limitat la a utiliza doar o anumita cantitate de resurse de pe server. Intretinerea serverului si alte sarcini sunt gestionate de providerul de hosting, singura sarcina pe care o veti avea, va fi sa gestionati si sa rulati site-ul. De asemenea, veti avea acces la server prin panoul de control integrat.

O multime de oameni tind sa evite gazduirea partajata, pe motiv ca nu le ofera resursele necesare pentru a-si mentine site-ul, insa in cazul in care numarul de vizitatori se dovedeste a fi mai mare decat cel asteptat, oricand aveti optiunea de a trece la un plan mai bun cu mai multe resurse, daca site-ul dvs. nu genereaza suficiente venituri bineinteles. Daca site-ul dvs. inregistreaza cresteri ale traficului constant, puteti oricand sa faceti upgrade la servicii.

Aspecte pozitive ale gazduirii shared:

Cost rentabil

Gazduirea partajata poate fi o modalitate ideala de a va crea o prezenta online fara a investi prea mult, fiind cea mai ieftina optiune de gazduire disponibila. Deoarece site-urile de pe un server de gazduire comuna consuma mai putine resurse, tinde sa fie o optiune mult mai putin costisitoare si mult mai preferata de proprietarii de site-uri care sunt la inceput in acest domeniu.

Flexibilitate

Daca descoperiti ca aveti nevoie de mai mult spatiu de stocare in cloud sau mai multi utilizatori FTP, un alt website, puteti face upgrade la planul initial, aceste servere actionand ca si un nivel de pornire, pornind de la premisa ca oamenii vor dori sa il activeze la un moment dat.

Control

Configurarea site-ului dvs. web pe un server comun este rapida si usoara. Din panoul de control puteti efectua modificari de baza ale site-ului dvs. web, deoarece acesta va creste si evolua continuu. Nu aveti nevoie de abilitati tehnice. Este posibil sa nu fiti foarte experimentat cand vine vorba de gestionarea unui server, tocmai de aceea aceasta responsabilitate este preluata de providerul de hosting.

Aspecte negative:

Posibile incetiniri ale site-ului web

Din cauza partajarii resurselor, cum ar fi puterea si memoria procesorului, s-ar putea ca o crestere a activitatii sa provoace un decalaj pentru site-ul dvs. web. Acest lucru nu este tocmai placut pentru site-urile de comert electronic. Atingerea unui varf de trafic, poate supraincarca serverul si ar putea afecta functionalitatea site-ului.

Securitate redusa

Daca unul dintre “vecinii“ de pe server e victima atacurilor si a fost compromis, e posibil ca si site-ul dvs. sa fie afectat, acestea fiind cazuri rare. Atunci cand alegeti un furnizor de hosting trebuie sa va asigurati ca aveti incluse functii de securitate precum un certificat SSL, pentru a oferi siguranta clientilor.

Dacă site-ul dvs. este prea mare pentru a se potrivi gazduirii partajate, dar prea mic pentru a consuma resursele de pe un server dedicat, gazduirea VPS ar putea fi solutia potrivita pentru dvs..

Crezi ca un plan de gazduire shared acopera nevoile tale si ale site-ului tau? Un plan comun este de departe cea mai prietenoasa optiune din buget, pe langa costul lunar al gazduirii in sine. De asemenea e important sa aveti in vedere ce caracteristici sunt disponibile cu orice plan de web hosting alegeti. De exemplu, cu doua dintre pachetele noastre, Professional SSD respectiv Ecommerce SSD, aveti certificatul SSL inclus. Indiferent daca sunteti proprietar de afacere mica, blogger, designer web sau dezvoltator, Gazduire Web SRL va ofera una dintre cele mai bune solutii de gazduire web, cu costuri reduse dar performanta garantata.

You May Also Like

About the Author: gazduire