Protejați-vă magazinul online de fraudă în sezonul de cumpărături 2020

Cumpărăturile de sărbători sunt deja în plină desfășurare. Având în vedere că este recomandat cumpărătorilor să evite magazinele aglomerate pe tot parcursul sezonului de sărbători 2020, Black Friday se mută în spațiul online în totalitate, iar Cyber ​​Monday este în fiecare zi.

Din păcate, acest lucru înseamnă, de asemenea, că vor exista mai multe infracțiuni cibernetice și fraude în ceea ce privește cardurile de credit.

Până acum atenția a fost îndreptată spre crearea unor campanii și oferte de succes, pe crearea de strategii de marketing pentru magazinele online de sărbători, însă acum e cazul să vorbim despre frauda de comerț electronic.

Este trist, dar adevărat, că printre cei care se bucură de această perioadă, printre cei care caută cadouri pot exista escroci care fac comenzi cu carduri de credit ale altor persoane, ceea ce vă poate distruge profiturile din sezonul de vacanță. Frauda prin comerț electronic poate fi o mare problemă chiar și pentru magazinele online mai mici. Trebuie să luați măsuri pentru a fi protejați împotriva fraudei sau să vă consolidați securitatea. Trebuie să cunoașteți un aspect important – indiferent de mărimea sau vechimea site-ului dvs. de comerț electronic puteți fi o țintă pentru fraudă.

Cum puteți să vă protejați împotriva fraudei în perioada sărbătorilor și nu numai?

–          Alegeți metode de plată care includ controlul fraudelor

Majoritatea opțiunilor de plată online, cum ar fi Square, Stripe, Google Pay și altele, verifică comenzile pentru fraudă. Detaliile variază de la un serviciu la altul, dar, în general, procesatorii dvs. de plăți vor anula sau vor refuza aprobarea comenzilor pe care le marchează ca încercări de fraudă.

–          În plus față de examinarea de bază a fraudei oferită de serviciile dvs. de plată, vă recomandăm să vă consolidați securitatea cu un serviciu de prevenire a fraudei. De obicei, puteți găsi servicii de control al fraudei care fac parteneriate cu platforma dvs. de comerț electronic. De exemplu, dacă  căutați „fraude” în extensiile WooCommerce,  veți găsi o mulțime de gateway-uri de plată cu screening-uri antifraudă încorporate, dar veți găsi și servicii suplimentare precum WooCommerce Anti-Fraud.

–          Solicitați parole puternice pentru conturile clienților. Dacă magazinul dvs. permite clienților să creeze conturi, asigurați-vă că le solicitați să utilizeze o parolă puternică și încurajați-i să folosească acea parolă doar pentru acel cont.

Pentru toți consumatorii, îi sfătuim să ia în considerare aceste măsuri de securitate cibernetică pentru a se proteja online în acest sezon:

–          Atenție la veridicitatea ofertelor. Dacă o ofertă e prea bună pentru a fi adevărată, cel mai probabil e o înșelătorie.

–          Aveți grijă la escrocheriile de phishing prin email. Atacatorii vă pot trimite email-uri cu link-uri rău intenționate pentru a vă fura datele personale.

–          Asigurați-vă că site-ul de pe care faceți cumpărături este sigur și securizat. Adresa URL a unui site web vă poate spune dacă este un site sigur(HTTPS).

–          Când faceți cumpărături online, utilizați întotdeauna un card de credit în loc de un card de debit.

–          Păstrați-vă software-ul computerului și a dispozitivelor mobile actualizate în permanență. Software-ul antivirus / anti-malware ar trebui să fie instalat, rulat și să primească actualizări automate.

–          Nu stocați informațiile cardului dvs. de credit prin salvare automată, hackerii pot accesa aceste informații.

–          Securitatea cibernetică online în timpul sezonului de cumpărături înseamnă evitarea Wi-Fi-ului public.

–          Utilizați parole puternice și autentificare cu mai mulți factori

–          Nu furnizați niciodată informațiile dvs. personale online. Dacă primiți un e-mail sau un mesaj text care solicită informații personale, cum ar fi numărul cardului dvs. de credit, este probabil o înșelătorie.

–          Consultați politica de confidențialitate pentru site-ul web pe care îl vizitați. Aflați ce informații colectează comerciantul despre dvs., cum vor fi stocate acele date, cum vor fi folosite și dacă vor fi distribuite altor entități.

Pentru a vă proteja în acest sezon de sărbători, rămâneți vigilenți și urmați aceste recomandări și faceți cumpărături online în siguranță.

You May Also Like

About the Author: gazduire