RoTLD propune modificari la nivelul politicii de inregistrare a domeniilor .ro

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern privind inregistrarea domeniilor .ro, publicat in cursul zilei de 04.12.2013 pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, taxa unica pentru inregistrarea domeniilor .ro urmeaza a fi modificata in taxa anuala.

Conform normelor respective, cuantumul taxei de inregistrare si reinnoire a unui nume de domeniu .ro se va stabili la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala, iar aceasta va putea fi platita anual sau in avans pentru maxim 2 ani.

Pentru numele de domenii existente, inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in maxim 3 luni de la data publicarii ordinului respectiv in Monitorul Oficial. Reinnoirea domeniilor inregistrate in ultimele 24 de luni se va realiza in momentul in care dreptul de folosinta al numelui de domeniu va fi egal cu 24 de luni.

Pe plan national, incepand cu anul 1993, RoTLD  a practicat o taxa unica de inregistrare pentru domeniile .ro, care nu presupunea reinnoire la nivel anual. In urma analizei tendintelor pe pietele internationale si a evaluarii situatiei interne s-a concluzionat ca este necesara modificarea politicii in domeniul inregistrarii domeniilor .ro prin introducerea unui taxe anuale. Dupa cum se specifica in nota de fundamentare, in urma acestei modificari RoTLD va avea acces la informatii actualizate privind situatia domeniilor active si va putea debloca domeniile achizitionate si nefolosite.

Pentru informatii suplimentare privind modificarile la nivelul politicii de inregistrare a domeniilor .ro puteti consulta site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

De asemenea, vom reveni cu informatii actualizate imediat ce vor fi publicate noi comunicate oficiale.

You May Also Like

About the Author: gazduire