Setarea optiunii de autentificare la trimiterea de email-uri in cadrul Microsoft Outlook

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru setarea optiunii “My outgoing server requires authentication” difera in functie de versiunea de Microsoft Outlook pe care o utilizezi.

In cazul in care folosesti Microsoft Outlook 2003 sau 2007, pentru setarea optiunii respective este necesar sa parcurgi urmatorii pasi:

  1. Deschide clientul de email Outlook si acceseaza sectiunea “Account settings” din meniul Tools.

    Pas 1 Outlook 2003/2007 - Account Settings
  2. Selecteaza contul de email la nivelul caruia este necesar sa modifici setarile si apoi acceseaza butonul „Change” din partea de sus a ferestrei deschise.

    Pas 2 Outlook 2003/2007 - Change
  3. Acceseaza butonul „More settings”

    Pas 3 Outlook 2003/2007 - More Settings
  4. Selecteaza tab-ul “Outgoing Server” si in cadrul acestuia bifeaza optiunea “My outgoing server (SMTP) requires authentication”, impreuna cu „Use same settings as my incoming mail server”. Dupa ce vei apasa butonul „OK” din aceasta fereastra, va trebui sa accesezi butoanele „Next” si apoi „Finish” din fereastra „Change E-mail Account” deschisa anterior.

    Pas 4 Outlook 2003/2007 - Outgoing server - OK

In cazul in care clientul de email pe care il utilizezi este Microsoft Outlook 2010 sau 2013, va trebui sa parcurgi urmatorii pasi pentru setarea optiunii “My outgoing server requires authentication”:

  1. Deschide clientul de email Outlook, acceseaza meniul “File” si selecteaza optiunea “Info”. Ulterior, va trebui sa accesezi butonul „Account Settings” si sa alegi optiunea „Account Settings”.

    Pas 1 Outlook 2010/2013 - Account Settings
  2. Selecteaza contul de email la nivelul caruia este necesar sa modifici setarile si apoi acceseaza butonul „Change” din partea de sus a ferestrei deschise.

    Pas 2 Outlook 2010/2013 - Change
  3. Acceseaza butonul „More settings”.

    Pas 3 Outlook 2010/2013 - More Settings
  4. Acceseaza tab-ul “Outgoing Server” si in cadrul acestuia bifeaza optiunea “My outgoing server (SMTP) requires authentication”, impreuna cu „Use same settings as my incoming mail server”. Dupa ce vei apasa butonul „OK” din aceasta fereastra, va trebui sa accesezi butoanele „Next” si apoi „Finish” din fereastra „Change Account” deschisa anterior.

    Pas 4 Outlook 2010/2013 - Outgoing server - OK

You May Also Like

About the Author: gazduire