5 sfaturi pentru un website securizat

website securizat

Un website poate fi oricând ținta unor atacuri cibernetice greu de suportat. Aceste tentative malițioase asupra website-ului tău pot duce, într-un final, la pierderea unor date importante sau chiar dispariția website-ului tău.

Din fericire, există câteva soluții și sfaturi a căror aplicare îți va securiza site-ul web. În articolul de astăzi îți vom oferi 5 sfaturi concrete despre cum poți să ai un website securizat!

Alege o găzduire de calitate

Serverul pe care website-ul tău se află este, practic, casa prezenței tale digitale. Dacă casa ta nu e securizată, poți să te asiguri că există șanse foarte mari să ai probleme din cauza ”intrărilor prin efracție” malițioase!

Poți alege, bineînțeles, un hosting ieftin, cu multe oferte, pentru website-ul tău, însă asta nu te va ajuta prea mult. Banii economisiți nu vor compensa atunci când dezastrul se va ivi asupra website-ului tău! 

Astfel, te sfătuim să alegi un hosting provider de calitate, care îți va fi partener în procesul sigur de a crea un site web! 

Intră pe Găzduire.ro și vezi mai multe detalii despre pachetele noastre de hosting!

Fă back-up regulat

Cât de des faci back-up website-ului tău? Te bazezi pe back-up-ul făcut de serverul de hosting, o dată la câteva luni? Dacă da, ar trebui să regândești situația, deoarece este important să ai tot timpul un plan de rezervă.

Astfel, îți recomandăm un plugin pentru website-ul tău creat cu ajutorul WordPress, Updraft! Cu acest plugin poți crea back-up-uri care îți vor asigura site-ul.

Menține datele clienților tăi sigure prin certificatul SSL

Certificatul SSL este o adiție crucială pentru orice site web. Dacă nu folosești acest certificat, Google va afișa un avertisment oricărui utilizator vrea să îți viziteze website-ul, iar aceștia se pot întoarce foarte repede din drum.

Cumpără-ți un certificat SSL pentru website-ul tău. Acesta nu este scump și te va ajuta să te prezinți ca un brand de încredere în mintea consumatorilor tăi! 

Te invităm pe website-ul nostru să îți cumperi propriul certificat SSL!

Schimbă username-ul de admin

Atunci când creezi un website în WordPress, username-ul de admin rămâne unul default de genul wp-admin, împreună cu numele site-ului tău web. Această practică este periculoasă, deoarece faci deja jumătate din treaba persoanelor care-ți vor răul website-ului tău.

Te sfătuim să-ți schimbi username-ul de admin cât mai repede, pentru a te asigura că nu apar probleme!

Actualizează constant platforma

Și tu ești una din persoanele care lasă butonul de actualizare în dashbord-ul WordPress până și acesta se plictisește să apară? Din păcate, această opțiune ar trebui să nu existe, atâta timp cât îți dorești un website securizat.

O platformă actualizată la zi te va ajuta foarte mult, deoarece acele update-uri vin cu un scop – pe lângă funcționalități noi ale platformei, securitatea va fi tot timpul sporită pe o platformă actualizată la zi!

Sperăm că o să folosești cu spor aceste sfaturi pentru un website securizat și că îți vei asigura prezența digitală!

You May Also Like

About the Author: Blugento Marketing