8 moduri de a spori securitatea site-urilor web

securitatea web

Companiile mai mari sunt adesea ținta atacurilor hackerilor pentru că au acces la mai multe informații despre clienți, cum ar fi adrese de e-mail și informații despre carduri de credit. Însă nu doar companiile mari sunt vizate. Hackerii vizează din ce în ce mai mult și companiile mai mici, pur și simplu pentru că securitatea lor este mai ușor de atacat. Mulți nu au resursele necesare pentru a-și securiza rețelele sau neglijează să-și mențină software-ul la zi.

Dacă site-ul dvs. nu este protejat, ați putea să le oferiți acces hackerilor la informații sensibile despre clienți fără să vă dați seama. Un site compromis vă poate afecta reputația companiei, consumatorii nu vor mai avea încredere să facă afaceri cu dvs. dacă ați suferit o pierdere de date.

În plus, un site neprotejat vă afectează și clasamentele de căutare și implicit veniturile. Google ia măsuri active pentru a-și proteja utilizatorii de site-urile web rău intenționate și afișează vizitatorilor când vă accesează site-ul, un avertisment de securitate care va îndepărta vizitatorii. Un site web nesigur, vă afectează în cele din urmă și veniturile și posibilitatea de a a avea o afacere profitabilă. Consumatorii sunt foarte atenți când își împărtășesc informațiile sensibile în spațiul online, tocmai de aceea trebuie să le transmiteți încredere.

Cum puteți să vă protejați site-ul web și să protejați datele clienților?

  1. Instalați un Certificat SSL – Certificatele SSL sunt utilizate pentru a cripta datele în tranzit între gazdă (server web sau firewall) și client (browser web). Acest lucru vă asigură că informațiile dvs. sunt trimise către serverul potrivit și nu sunt interceptate.
  2. Actualizați-vă software-ul în permanență – Este crucial să mențineți actualizate toate platformele sau scripturile pe care le-ați instalat. Hackerii vizează agresiv defectele de securitate din programele web populare, iar programele trebuie să fie actualizate pentru a corela breșele de securitate. Este important să întrețineți și să actualizați fiecare produs software pe care îl utilizați. Asigurați-vă că verificați periodic actualizări de software, plugin și temă.
  3. Utilizați parole puternice – Pentru a vă proteja împotriva forței brute, parolele trebuie să fie complexe, conținând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale. Parolele dvs. trebuie să aibă cel puțin 10 caractere. Această politică de parolă ar trebui menținută în întreaga organizație. Cu cât parola dvs. este mai lungă și cu cât utilizați mai multe caractere, cu atât informațiile dvs. vor fi mai sigure. Asigurați-vă că vă schimbați parolele în mod regulat.
  4. Alegeți o gazdă web sigură și de încredere – Alegerea unei companii de găzduire web sigure și de încredere este foarte importantă pentru securitatea site-ului dvs. Asigurați-vă că gazda pe care o alegeți este conștientă de amenințări și este dedicată păstrării site-ului dvs. web în siguranță. Gazda dvs. ar trebui, de asemenea, să facă back-up-uri ale datelor pe un server la distanță și să faciliteze restaurarea în cazul în care site-ul dvs. este piratat. Alegeți o gazdă care oferă asistență tehnică continuă ori de câte ori este necesar.
  5. Faceți backup în mod regulat – Ar trebui să mențineți copii de rezervă ale tuturor fișierelor site-ului dvs. web în cazul în care site-ul dvs. devine inaccesibil sau datele dvs. sunt pierdute. Furnizorul dvs. de web hosting ar trebui să vă furnizeze back-up-uri, dar ar trebui să faceți totuși și voi un back-up în mod regulat. Unele programe de gestionare a conținutului au plugin-uri sau extensii care vă pot face automat o copie de rezervă a site-ului dvs. Un back-up al fișierelor site-ului dvs. săptămânal sau bi-săptămânal vă va asigura că, chiar dacă apare un dezastru, puteți pur și simplu să vă reinstalați site-ul dintr-o copie de rezervă și apoi să vă consolidați site-ul pentru a vă proteja datele de vulnerabilitățile viitoare.
  6. Luați în considerare un firewall pentru aplicații web: aceasta poate fi prima dvs. linie de apărare. Paravanul de protecție inspectează traficul de intrare și blochează încercările de piratare.
  7. Limitați accesul la anumite directoare și restricționați permisiuni de fișiere: în majoritatea conturilor de găzduire și în cele realizate de obicei prin FTP, puteți controla accesul la nivel și permisiunile de fișiere pe serverul dvs. Acesta este un mod foarte eficient de a bloca anumite zone ale site-ului dvs. web și de a reduce riscul de activitate nedorită.
  8. Scanați-vă site-ul web pentru a găsi vulnerabilități. Este important să efectuați în mod regulat scanări de securitate web pentru a verifica vulnerabilitățile site-ului și serverului. Scanările de securitate web trebuie efectuate conform unui program și după orice modificare sau adăugare la componentele dvs. web.

Responsabilitatea securizării unui site web revine proprietarului site-ului. Securitatea ar trebui să fie unul dintre primele considerente la înființarea unui site web și un proces continuu de revizuire. Dacă un site web nu este sigur, acesta poate deveni o țintă pentru infractorii cibernetici. În zilele noastre, o afacere mică se bazează foarte mult pe a avea o prezență web de încredere. Site-ul dvs. web reflectă afacerea dvs. în atât de multe moduri, deci asigurați-vă că, clienții dvs. știu că pot avea încredere în dvs. și vă pot oferi informații personale.

You May Also Like

About the Author: gazduire