Importanța backup-ului pentru website-ul tau

Backup Gazduire

Importanța backup-ului automat pentru website-ul dvs.

Oricine are un site web știe cât de important este să se asigure că acesta rămâne în funcțiune în orice moment, indiferent de situație. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține site-ul în siguranță, de la alegerea unei companii de găzduire web de top și până la utilizarea parolelor puternice.

Cu toate acestea, cel mai important pas pe care îl puteți face este să efectuați un backup site-ului web cât mai des posibil. De ce spun asta? Să facem un exercițiu de imaginație. Cum ar fi să vă treziți într-o dimineață și să vedeți că blog-ul dvs. de succes, cu sute de postări, nu mai funcționează din cauza unei vulnerabilități de securitate necunoscute sau neprevăzute? Toată munca de ani de zile și toți urmăritorii au dispărut peste noapte. În această situație este posibil ca în câteva minute să fie pregătită acea copie de rezervă a blogului și să rezolvați problema foarte rapid. Există multe lucruri – atât accidentale, cât și intenționate – care pot distruge toată munca grea pe care ați investit-o în site-ul dvs. iar fără backup-uri riscați să pierdeți tot.

De ce sunt importante backup-urile?

Backup-urile sunt deosebit de importante pentru afacerea dvs., iar funcțiile nefuncționale și timpul de nefuncționare pot alunga potențialii vizitatori, reducând vânzările și implicit veniturile. În cazul unor eșecuri catastrofale sau a unei erori de configurare veți descoperi că posibilitatea de restaurare din backup vă poate economisi ore, dacă nu zile, de rescriere și reconstruire a site-ului dvs. de la zero.

Cele mai mari consecințe ale lipsei unor copii de rezervă adecvate pentru site-ul web sunt timpul și banii. Daca aveti un site e-commerce va trebui să recreați complet paginile de produse iar refacerea acestor lucrări vă va costa mult timp. Totodată, backup-urile vă oferă protecție împotriva atacurilor cibernetice și a hack-urilor, care devin din ce în ce mai frecvente, și pot șterge sau compromite informațiile site-ului dvs..

Dacă știm cât este de important să efectuăm backup pentru site-urile noastre web, atunci care este motivul pentru care nu o facem în mod regulat sau, uneori, chiar deloc?

Pentru început, backup-urile nu sunt o activitate distractivă sau plină de farmec pe care o așteptăm cu nerăbdare și din această cauză pot fi neglijate din când în când. Pe de altă parte, dacă până acum site-ul a funcționat fără nicio problemă,  probabil vă gândiți că nu va trebui niciodată să restaurați din backup.

Din păcate, acest tip de gândire ne face să neglijăm pașii de bază de recuperare în cazul nefericit în care site-ul dvs. web va fi piratat, șters accidental sau compromis în alt mod.

Protejați-vă site-ul cu backup-ul automat efectuat de Găzduire.ro

Există, în esență, două abordări diferite pe care le puteți lua în considerare pentru a face backup pentru datele dvs.. Se poate face manual, dar pe măsură ce site-ul dvs. web crește și numărul de fișiere crește, devine o muncă obositoare și pot apărea greșeli. Partea bună este că există o modalitate de a face copii de rezervă ale site-ului dvs. automat iar dacă ești utilizator Găzduire.ro, atunci ești pe mâini bune! Facem backup pentru site-ul dvs. web în mod automat, zilnic.

Pentru a beneficia de avantajele restaurării, colaborăm cu R1Soft, un important furnizor de servicii de backup pentru soluții eficiente și accesibile. Capacitățile lor de backup la nivel de bloc le permit clienților Găzduire.ro să creeze copii de siguranță ale datelor cu frecvența și dimensiunea pe care o doresc. De asemenea, suntem foarte încântați că în anul 2021 am lansat un nou sistem de rezervă, numit Jetbackup, care este o soluție de backup de top pentru industria de găzduire web și este considerată soluția de backup preferată a serverului cPanel.

Credeți sau nu, automatizarea este cea mai bună modalitate de a face backup iar cu un furnizor de hosting de incredere, precum găzduire.ro, pe care vă puteti baza, veti proteja site-ul de riscuri care se ascund in mediul online. Iată câteva avantaje semnificative ale backup-urilor automate care vă vor convinge de utilitatea lor:

  • Permite recuperare instantanee – Backup-ul automatizat la fiecare 24h oferit de Găzduire.ro acceptă recuperarea cu un singur clic, care restabilește cea mai recentă copie de rezervă aproape instantaneu;
  • Este eficient din punct de vedere al costurilor – Găzduire.ro vă oferă instrumentele de backup automate gratuit la pachetele de găzduire shared, iar la pachetele de găzduire VPS și servere dedicate vă oferim planuri de abonament cu costuri reduse;
  • Vă securizează copiile de rezervă – Vă asigurăm că backup-urile se salvează pe servere terțe și sunt pregătite de restaurare în cazul în care întâmpinați pierderi de date sau ștergeți fișiere importante;

Sperăm că v-am ajutat să înțelegeți de ce sunt atât de importante copiile de rezervă ale site-urilor web. Cu o soluție solidă de backup pentru site-ul dvs. și un furnizor de găzduire web cu experiență pe care să te bazezi, precum Găzduire.ro, veți proteja viitorul site-ului dvs..

Aveți o întrebare despre acest serviciu sau doriți să aflați mai multe detalii despre acesta? Acum aveți posibilitatea de a intra în discuție cu specialiștii Găzduire.ro chiar în chat-ul site-ului nostru!

You May Also Like

About the Author: Adrian