Avantajele comertului online

Comertul electronic face posibilă deschiderea ușilor magazinelor lor virtuale. Vânzarea online facilitează accesul unui public larg la magazinele mici, specializate și la marile magazine.

Deși există multe modalități de a vinde consumatorilor pe internet, principalul avantaj al vânzării online este că puteți vinde consumatorilor oriunde, oricând. Puteți întâlni clientul unde și când cumpără. Nu contează dacă stau acasă pe canapea, la prânz la serviciu sau chiar folosesc aplicația dvs. într-un magazin fizic – ei pot finaliza o achiziție online.

Primul avantaj e că, costurile pentru rularea unui magazin de comerț electronic sunt reduse. Costul chiriei, utilităților și angajaților face scump spațiul comercial, însă întreprinzătorii de magazine online au nevoie de mai putin spatiu. Pe măsură ce un magazin online crește, crește și nevoia de angajați, dar miza este mai mică și ajustarea este mai ușoară atunci când nu sunteți legat de un contract de leasing comercial. În cazul comertului electronic „spațiul” vă este asigurat de furnizorul de găzduire web. În caz că depășiți resursele inițiale, puteți trece de la un plan de găzduire partajat la un server VPS sau dedicat, iar costurile sunt mult mai mici decât pentru un spațiu fizic. De asemenea, efectuarea de modificări unui site web este mult mai simplă decât reamenajarea unui spațiu fizic. Promovarea produselor e mult mai ușoară pentru produsele magazinelor online.

  1. Proprietarii de afaceri pot să creeze site-uri atractive și fiabile cu un efort minim. Nu aveți nevoie de cunoștințe tehnice profunde sau cunoștințe de eCommerce pentru a avea un site web profesional și funcțional.
  2. Magazinele online sunt deschise tot timpul – un magazin online nu se închide niciodată. Fie că este vorba despre o vacanță, un viscol sau orice alt eveniment care ține oamenii acasă, ei pot plasa o comandă non-stop, de oriunde. Pentru cei care lucrează ore non-tradiționale și ar prefera să rămână acasă, cumpărăturile online sunt o alternativă convenabilă.
  3. Fie că este vorba de cineva din orașul următor, din statul următor sau chiar de peste ocean, un magazin online are potențialul de a ajunge la clienți din întreaga lume. Acest lucru este deosebit de important pentru companiile specializate care pot să nu aibă un public local mare, dar care au clienți dornici răspândiți pe tot globul. Proliferarea dispozitivelor mobile oferă oamenilor puterea de a cumpăra din mers. Nu a existat niciodată un moment în care impulsul de a cumpăra a fost mai ușor de satisfăcut.
  4. Datele despre achizițiile anterioare ale unui client și despre activitatea online oferă informații despre interesele lor, care pot fi utilizate pentru a oferi o experiență personalizată. Partajarea produselor vizate după gusturile unui cumpărător este o modalitate de a atrage clienții cu un nivel mai profund de familiaritate.
  5. Comerțul electronic este o modalitate excelentă de a colecta informații despre clienți Câți dintre noi spun automat „nu” atunci când un casier ne solicită adresa de e-mail la plată? Și câți dintre noi introduc automat aceste informații personale și mai multe online? Înscrierile la newsletter și alte forme care adună informații sunt esențiale pentru crearea unei liste de contacte și sunt mult mai eficiente. Comerțul electronic vă permite, de asemenea, să obțineți informații valoroase despre clienții dvs. din informațiile pe care le furnizează în formularele de înregistrare și prin utilizarea cookie-urilor pentru a urmări comportamentul lor online. Aceste informații vă permit să vă adaptați comunicarea și să oferiți clienților cele mai relevante informații. De exemplu, puteți arăta clienților alte produse pe care le pot dori sau le puteți trimite prin e-mail despre oferte și promoții conexe.
  6. Extinderea sau reducerea afacerii dvs. de comerț electronic este ușoară, mai ales dacă utilizați dropshipping pentru a elimina nevoia de spațiu. Adăugarea articolelor sau reducerea magazinului la vânzătorii de top este un proces simplu. Extinderea sau reducerea este mai complicată atunci când aveți spațiu de vânzare cu amănuntul. Dacă afacerea dvs. are o creștere bruscă a acțiunii din cauza unui semnal de strigare pe rețelele sociale, majoritatea găzduirii este configurată pentru a face față unei creșteri a traficului. Spațiile de vânzare cu amănuntul pot obține o confuzie copleșită pentru a face față unei creșteri bruște a afacerilor.
  7. Ideea de comoditate e cel mai mare avantaj – Cumpărăturile offline necesită mersul pe jos, găsirea a ceea ce căutați, drumul către casă și starea la coadă – dintre care majoritatea puteți săriți online. Comerțul electronic a fost creat pentru o comoditate optimă. Căutarea unui articol, vizualizarea descrierii, adăugarea în coș – toți pașii se întâmplă în cel mai scurt timp. În cele din urmă, cumpărătorul este fericit, deoarece are obiectul și nu a trebuit să călătorească departe.
  8. Comerțul electronic atrage clienții prin conținut – Conținutul clar și util vă va ajuta să ajungeți la potențiali clienți. Tutorialele și demonstrațiile de produse, blogurile și alte suporturi digitale oferă valoare publicului dvs. și vă poziționează marca ca autoritate în industria dvs. Când oamenii văd că știți despre ce vorbiți, vor avea încredere în descrierile produselor dvs. și vor avea încredere că pot cumpăra de la dvs.

Cumpărătorii efectuează cercetări online din diferite motive: fie pentru a compara prețurile, a compara mărcile, a căuta recenziile clienților, a verifica nivelurile de inventar și multe altele. Singura modalitate de a vă asigura că potențialii cumpărători vă găsesc produsele este să aveți o prezență online. Chiar dacă este doar pentru a verifica orele sau locațiile magazinului, este important ca clienții să găsească informațiile pe care le caută. Vreți întotdeauna să fiți acolo unde cumpără primii clienți, iar dovezile indică că acel loc e online.

Coronavirusul a servit drept catalizator, propulsând consumatorii în lumea cumpărăturilor online, comportament al consumatorului care va continua, chiar și odată ce va trece pandemia. Nu lăsați să treacă oportunitățile pe lângă voi, luați în considerare importanta unui website și soluțiile de găzduire oferite de gazduire.ro și începeți chiar astăzi o afacere de comerț electronic.

Gazduire.ro vă urează Sărbători Fericite și un An Nou plin de succes!

You May Also Like

About the Author: gazduire