Ce se intampla cand expira certificatele SSL?

Intrucat internetul a devenit parte din activitatile de zi cu zi, este crucial sa va asigurati ca beneficiati de securitate pentru site-ul dvs. web. Certificatele SSL sunt o necesitate cand vine vorba de protejarea informatiilor.

Certificatele SSL faciliteaza criptarea datelor in tranzit, creeaza conexiuni sigure, criptate intre site-ul dvs. si vizitatorii sai. Daca permiteti unui certificat sa expire, acesta va deveni invalid si inevitabil nu veti mai putea rula tranzactii sigure pe site-ul dvs. de e-commerce. Pentru utilizatori e absolut esential sa se simta in siguranta atunci cand transmit informatii sensibile cum ar fi datele cardului, date de conectare, parole, etc.

Pentru proprietarii de companii servesc ca o modalitate de autentificare a serverelor si de stabilire a increderii in browserele clientilor. Acest lucru bineinteles ca va avea un impact pozitiv asupra valorii brandului, precum si a vanzarilor.

– Dupa expirarea unui certificat, nu mai aveti o comunicare HTTPS criptata si securizata. Site-ul dvs. va fi semnalat de catre browsere “Not secure“(Nu este sigur), va trimite un avertisment care va face vizitatorii sa aiba dubii in ceea ce priveste tranzactiile pe acel site si sa nu mai aiba incredere in dvs. Clientii doresc protectie. De aceea, e important sa cunoasteti perioada de valabilitate a fiecarui certificat SSL pe care il utilizati.

– Fiecare autoritate de certificare CA, emite certificate pentru o anumita perioada de timp. Aceste certificari expira pentru a va asigura ca toate informatiile din certificatul dvs. sunt actualizate si doresc validitatea dvs. ca proprietar de incredere al domeniului.

– Pentru a evita aceste situatii neplacute, in majoritatea browserelor din bara acestora aveti posibilitatea de a verifica valabilitatea acestora. Faceti clic pe lacatul prezent in bara de adrese langa adresa URL. In fereastra pop-up cu informatii despre pagina faceti clic pe “certificate“ pentru a vedea mai multe detalii. In fereastra de vizualizare a certificatelor, la perioada de valabilitate gasiti data expirarii.

– O alta modalitate prin care puteti evita scenariul in care certificatul dvs. e expirat, e sa luati in considerare email-urile de amimtire primite de la furnizorii de certificate. De obicei ei trimit memento-uri pentru a va oferi timp suficient sa va reinnoiti certificatul SSL. Verificati-va in mod constant email-ul si actualizati-va informatiile de contact in permanenta.

– Reinnoirea certificatului e un proces simplu si cu pana la 3 luni inainte de expirare il puteti reinnoi. Daca omiteti acest lucru, dupa cum bine stiti, atat site-ul dvs. web, cat si utilizatorii sunt susceptibili la atacuri. Prezenta dvs. sigura pe internet are efecte asupra reputatiei afacerii. Un certificat SSL valid este vital pentru a atrage si mentine relatii pozitive cu clientii. In plus, site-urile securizate beneficiaza de o pozitionare mai buna in motoarele de cautare.

In cele din urma, ati constientizat importanta unui certificat SSL. Ca sa faceti alegerea potrivita Gazduire.ro vine in ajutorul dvs. cu cele mai bune oferte de certificate SSL, incepand de la 19€ / luna + TVA. Toate certificatele oferite de Gazduire permit criptarea SSL pana la 256 biti, de asemenea fiind compatibile cu 99% din browsere.

You May Also Like

About the Author: gazduire