Cele mai bune 5 pluginuri gratuite pentru WordPress în 2021

Software-ul open-source WordPress este printre cele mai bune soluții de gestionare a conținutului disponibile la nivel mondial. Acest CMS vă permite să creați propriul blog și să creați un site web bine conceput, cu puține sau chiar deloc cunoștințe anterioare într-un timp redus. O parte din ceea ce face ca WordPress să fie atât de popular este ușurința cu care se pot adăuga funcții noi prin pluginuri și gama largă de opțiuni.

Ce este un plugin WordPress?

Chiar și în versiunea de bază, WordPress oferă o mulțime de funcții importante pentru a crea pagini noi, a le conecta și a adăuga conținut nou. Cu toate acestea, puteți obține mult mai mult din sistemul de gestionare a conținutului prin adăugarea de plugin-uri, deoarece acestea extind semnificativ funcționalitatea acestuia. Extensii pentru magazine, securitate, optimizare a motoarelor de căutare sau linkuri de socializare – extensiile WordPress permit extinderea platformei open source astfel încât să fie perfect adaptată nevoilor dvs..
Un plugin WordPress este un program suplimentar. Extinde codul aplicației web și prin urmare adaugă o nouă funcție. Strict vorbind, fiecare extensie sau adaptare a codului WordPress este un plugin. Când descărcați extensii WordPress, trebuie să vă asigurați întotdeauna că sursa este de încredere și sigură.

Câte pluginuri WordPress puteți instala?

Nu există nicio limită în ceea ce privește numărul de extensii pe care le puteți instala pe site-ul dvs. Cantitatea de pluginuri nu afectează neapărat performanța site-ului dvs.. Deci, este destul de sigur să presupunem că proiectul va funcționa în continuare la o viteză similară, chiar și atunci când se execută multe extensii. Mult mai decisiv decât numărul este calitatea pluginului, în anumite circumstanțe, o singură extensie programată incorect poate afecta semnificativ performanța sau poate provoca alte probleme.

Unde stochează extensiile WordPress?

Deoarece noi pluginuri sunt instalate direct din panoul de admin WordPress, extinderea siteului este simplificată enorm. Indiferent dacă un pachet selectat este descărcat automat sau prin funcția de import, utilizatorul trebuie doar să urmeze instrucțiunile dezvoltatorului pentru a adăuga și activa pluginul dorit.
WordPress clasifică automat pluginurile instalate în structurile folderelor plasând toate extensiile în folderul wp-content / plugins.

Cele mai bune pluginuri gratuite pentru WordPress

Extensiile WordPress sunt create de o comunitate imensă de dezvoltatori. Dacă o extensie este oferită pentru descărcare gratuită sau premium este o decizie luată de obicei de către dezvoltatorul respectiv. Adesea, sunt disponibile două versiuni ale unui plugin, prin care versiunea gratuită este limitată în ceea ce privește funcțiile, astfel încât utilizatorul să poată avea doar întreaga gamă de funcții atunci când achiziționează extensia completă.

1.Yoast SEO Free

Un plugin SEO ar trebui să facă parte din fiecare proiect WordPress. Chiar și bloggerii sunt conștienți de faptul că site-urile web sunt citite numai dacă pot fi găsite rapid pe Google. Yoast SEO este unul dintre cele mai bune pluginuri WordPress pentru îmbunătățirea clasamentului motorului dvs. de căutare Google.

Cu ediția gratuită a extensiei, este ușor să vă pregătiți proiectul WordPress pentru Google și să evaluați automat lizibilitatea copiei dvs.

2.W3 Total cache

Cache-ul este o opțiune excelentă pentru a menține timpul de încărcare al proiectului dvs. WordPress cât mai redus posibil, ceea ce garantează o impresie bună din partea vizitatorilor și a Google. Paginile care au fost încărcate odată sunt stocate în cache, astfel încât nu se va reface o interogare a bazei de date atunci când sunt apelate din nou. Pe lângă cele menționate extensia generează pagini HTML statice și astfel asigură timpi de încărcare mai scurți, acest lucru îmbunătățește performanța paginilor dvs..

3.WooCommerce

Datorită extensiei WooCommerce, un magazin online este ușor de lansat și gestionat. Vânzătorii noi cu game de produse mai mici pot beneficia de posibilitatea de a gestiona toate procesele importante de comerț electronic, cum ar fi gestionarea gamei de produse, livrarea sau procesarea achizițiilor, prin intermediul interfeței familiare WordPress.

Navigarea și designul propriului magazin web WooCommerce sunt complet personalizabile – asistentul de instalare generează un panou de navigare de bază cu patru elemente din meniu: „Magazin”, „Coș de cumpărături”, „Verificare” și „Contul meu” dar versiunea plătită oferă o gamă extinsă de funcționalități destinate magazinelor medii/mari.

4.Really Simple SSL

Din motive de securitate și pentru o evaluare optimă pe Google, este vital să criptați transmiterea datelor pe site-ul dvs. web utilizând SSL / TLS si HTTPS. Pluginul Really Simple SSL vă sprijină în acest efort. Tot ce aveți nevoie este un certificat valid.

După ce ați obținut certificatul și ați instalat Really Simple SSL, puteți activa SSL / TLS dintr-un singur clic. Securitate suplimentară prin HTTP Strict Transport Security este disponibilă numai cu ediția Pro.

5.All In One WP Security & Firewall

Deși WordPress a devenit mai sigur de-a lungul anilor, popularitatea sa în creștere atrage un număr tot mai mare de criminali cibernetici. Cu extensia gratuită WordPress All In One WP Security & Firewall puteți ridica nivelul de securitate al site-ului dvs. la un nou nivel – datorită funcțiilor precum firewall, protecție împotriva “brute force” și protecție împotriva spamului.

În tabloul de bord al extensiei, puteți vizualiza un scor de securitate specific pentru site-urile dvs., pentru a monitoriza starea proiectului dvs.

 

You May Also Like

About the Author: gazduire