De ce conteaza viteza de incarcare a site-ului?

Fiecare secunda conteaza. Prima impresie conteaza. Un website rapid va face o impresie buna si vizitatorii vor fi multumiti. In primele secunde ei isi formeaza o opinie despre voi si afacerea voastra.

Un site rapid imbunatateste experienta utilizatorilor si obtine conversii. Fie ca va doriti sau nu, e absolut necesar sa optimizati site-ul pentru a functiona la capacitati maxime si sa fie la indemana utilizatorilor in cel mai scurt timp. Fiecare secunda in care website-ul dvs. are intarzieri in a fi disponibil, conduce la esec. Viteza afecteaza tot ce e important pentru afacerea voastra, tocmai de aceea daca nu obtineti rezultatele dorite ar trebui sa va intrebati de ce? V-ati implicat, ati investit toate resursele pentru a oferi servicii, continut de calitate, dar cu toate acestea oamenii nu au ocazia sa vada rezultatele din cauza vitezei lente de incarcare a site-ului.

In prezent, lumea se misca repede, utilizatorii nu mai au timp de pierdut cu site-uri care nu se misca repede si care nu le pot satisface asteptarile in cel mai scurt timp. 79% dintre consumatori vor alege site-ul concurentei in loc sa astepte. Un website care incarca lent paginile, e cel mai probabil vazut de catre utilizatori ca un site in care nu pot avea incredere, performanta lasa de dorit si pe care nu se pot baza ca le va rezolva problemele si pe care nu se vor mai intoarce niciodata sa faca o achizitie.

Oamenii aleg site-urile rapide. Google, de asemenea. Viteza site-ului fiind un factor decisiv in clasamentul Google dar si in cresterea loialitatii consumatorilor. Nu doar vizitatorii asteapta viteza de la un site, si Google asteapta. Avand un site web cu viteza de incarcare mai buna, Google te va rasplati, sporind vizibilitatea acestuia.

Mai exact, viteza site-ului are un impact masiv în clasamentele SEO, atât pe desktop, cât și pe mobil. Există sute de alte valori pe care algoritmii Google le utilizează pentru a determina clasamentele de căutare, însă viteza de încărcare a paginii web este încă importantă.

Google a facut acest aspect sa conteze pentru detinatorii de afaceri online, o viteza lenta de incarcare a site-ului influenteaza negativ SEO-ul si motoarele de cautare, deci avantajele apar in momentul in care acordati importanta functionalitatii site-ului. De mentionat e faptul ca Google nu ignora relevanta site-ului in detrimentul vitezei, doar ca viteza e un factor de clasare in rezultatele cautarii.

Consumatorii sunt factorul decisiv si ei trebuie sa fie principalul motiv pentru care depuneti eforturi. Utilizatorii de internet vor raspunsuri cat mai repede. Cand sunt in miscare timpul lor e limitat. Tocmai de aceea un site mobile-friendly, optimizat pentru a functiona la parametri optimi, va ofera avantaj in fata concurentei. Oamenii cauta ceva cand va acceseaza site-ul, oferiti-le cat mai repede si ii veti avea de partea voastra. Oamenii se asteapta ca un site web sa se incarce la fel de repede si pe un dispozitiv mobil ca si pe desktop, mai ales in prezent, cand mai mult de 60% dintre utilizatori acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile.

Clientii adora raspunsurile rapide la solicitari, tocmai de aceea viteza site-ului influenteaza succesul afacerii, creste imaginea brandului, iar rata de respingere a site-ului de catre vizitatori va fi diminuata.

Nu pierdeti bani pe publicitate online, daca nu acordati importanta vitezei de incarcare a site-ului. E ca si cum ati avea un magazin traditional, bine pus la punct, ati cheltuit o gramada de bani pentru a-l face cat mai interesant, iar clientii interesati nu pot sa va achizitioneze produsele pentru ca aveti usile incuiate. Aceiasi idee se aplica si in cazul acesta.

Urmariti traficul site-ului, vanzarile, conversiile, interactiunile pe site, pe masura ce va optimizati site-ul, e imposibil sa nu observati o imbunatatire a experientei utilizatorilor pe site. Insa cum puteti imbunatati performanta generala a website-ului?

Pe langa multi alti factori, se poate ca hostingul sa fie problema si ar fi cazul sa il reinnoiti. Cei mai multi proprietari de site-uri aleg cele mai ieftine servicii de gazduire web fara sa ia in considerare faptul ca se vor extinde si ca vor trebui sa faca upgrade pe masura ce au mai mult trafic. Gazduirea Shared este cea mai ieftina optiune, fiind in regula pentru site-urile cu trafic redus. Cu găzduirea Shared, împărtășiți anumite resurse precum procesorul, spațiul pe disc și memoria RAM cu alte site-uri găzduite pe același server. Cu pachetele de hosting VPS, partajati un server cu alte site-uri dar aveti optiuni dedicate din resursele serverului.

Va recomandam optimizarea bazei de date și a imaginilor astfel încât conținutul site-ului dvs. să se încarce rapid pentru vizitatorii site-ului. Gazduire.ro va ofera pachete de gazduire web accesibile astfel încât site-ul dvs. să funcționeze la maxim chiar si atunci cand traficul pe site va creste si veti avea nevoie de resurse suplimentare, avand garantat un uptime de 99.9 %.

You May Also Like

About the Author: gazduire