Principalele avantaje ale gazduirii VPS

Pentru a face un site web disponibil, fisierele acestuia trebuie incarcate pe un server, care este de obicei achizitionat de la un furnizor de gazduire.

Gazduirea VPS este un tip de gazduire potrivit pentru persoanele care au depasit resursele de pe gazduirea partajata. VPS-urile permit ca mai putini utilizatori sa partajaze segmente alocate de spatiu pe hard disk, memorie si procesor.

Majoritatea proprietarilor de site-uri folosesc la inceput gazduirea partajata, iar pe masura ce site-urile lor cresc si necesita mai multe resurse si functii, doresc o optiune de gazduire mai puternica. VPS-urile se comporta ca un server dedicat cu resurse de sistem alocate. Gazduirea VPS  raspunde problemelor de scalabilitate si resurse limitate. Gazduirea VPS este ideala pentru intreprinderile mici, magazine online, site-uri personale mai mari. Unii proprietari de site-uri e posibil sa aiba nevoie de solutia VPS de la inceput, mai ales daca detin un site de e-commerce sau un site care necesita niveluri mai ridicate de securitate.

Cum functioneaza un VPS?

Gazduirea VPS se bazeaza pe tehnologia de virtualizare care creeaza un server virtual deasupra unui server fizic existent. In principiu aveti un singur server fizic, acesta e impartit in mai multe servere virtuale care functioneaza separat unul de altul. Nu va trebuie sa partajati memoria RAM, procesorul sau spatiul de stocare cu alte site-uri web.

Cu un VPS beneficiati de multe dintre avantajele unui server dedicat pentru un cost mai mic. Oferind mai multe privilegii in cadrul sistemului de operare si permitand utilizatorilor sa instaleze orice tip de software capabil sa ruleze pe acel sistem. Chiar daca resursele sunt impartite in toate conturile care partajeaza spatiul serverului, vi se garanteaza resursele de sistem pentru care platiti.

Cand site-ul dvs. este configurat pe un VPS sunteti responsabil pentru configurarea, intretinerea si rularea serverului. Gestionarea unui server, nu este o sarcina usoara, daca aveti gradul de competente necesare nu va fi atat de dificil, dar in orice caz aveti la dispozitie posibilitatea de a alege daca doriti un server VPS managed sau unmanaged, bineinteles, doar in caz ca nu sunteti increzatori in abilitatile dvs. tehnice.

Principalele avantaje ale serverelor VPS sunt:

Personalizare –  sunteti liber sa utilizati resursele exclusiv pentru continutul dvs. si sa le gestionati cum considerati ca e necesar. In functie de decizia si expertiza dvs. puteti alege daca doriti ca serverul dvs. sa fie gestionat sau nu.

Control – deoarece detineti o portiune mai mare din resursele serverului, in comparatie cu gazduirea partajata, inevitabil aveti mai multe resurse, veti avea acces root la server, ceea ce inseamna ca puteti instala software suplimentar si puteti edita orice fisier de pe server.

Scalabilitate – atunci cand site-ul dvs. creste si numarul de vizitatori se transforma de la sute la mii, veti dori o solutie capabila sa creasca, iar cu un VPS va fi mult mai usor sa va extindeti gazduirea

Securitate – unul dintre avantajele utilizarii un server VPS include nivelul mai ridicat de securitate. Mediul dvs. de gazduire e virtualizat si site-ul dvs. este separat de alte site-uri de pe server.

Performanta / fiabilitate– veti dori un plan de gazduire care sa poata face fata valurilor mari de trafic, fara a compromite viteza de incarcare. In plus, gazduirea VPS va poate oferi acelasi nivel de caracteristici, fara investitii financiare substantiale in comparatie cu un server dedicat.

Acum ca ati constientizat beneficiile gazduirii VPS, puteti face o alegere educata si cand considerati, puteti face saltul la gazduirea VPS. Va puteti imbunatati performanta si securitatea site-ului dvs. pentru a obtine mai multe conversii. In  cele din urma, decizia dvs. depinde de natura site-ului in functie de nevoile acestuia. Alege un pachet de hosting VPS de la gazduire si beneficiati de resurse dedicate si garantate pentru afacerea dvs. online.

You May Also Like

About the Author: gazduire