Shared Hosting sau Hosting VPS – care e cea mai bună soluție pentru website-ul tău

Ești în procesul de creare a unui website nou, însă nu știi exact ce servicii ar fi necesare pentru website-ul tău? Te asigurăm că trebuie să începi prin achiziționarea unui nume de domeniu .ro și a unui hosting care să-ți fie casă pentru datele website-ului tău și ale clienților tăi. 

Totuși, nu toate tipurile de hosting sunt create în mod egal. Fiecare deservește un anumit tip de website, iar alegerea unui hosting este un punct important al planului tău de a crea un nou website. 

Astfel, astăzi o să discutăm despre 2 tipuri de hosting: cel shared și hosting-ul VPS, mult mai puternic decât primul exemplu! De ce este mult mai puternic? Te lăsăm pe tine să afli din următorul articol! 

Ce este Shared Hosting?

Hosting-ul Shared reprezintă, în linii mari, cel mai folosit tip de hosting la nivel mondial. Practic, în cadrul Shared Hosting vei împărți, cu alte site-uri web, server-ul de hosting. La nivel micro, faptul că împărțiți același server de hosting nu înseamnă că o să aibă acces la datele tale sau la website-ul tău, ci doar că spațiul de bandă sau alte chestiuni tehnice vor fi împărțite între website-uri.

Totuși, asta nu este un lucru rău. Practic, un server de hosting foarte mare nu îți este necesar decât atunci când traficul tău crește exponențial! Până atunci, e foarte bine să ai vecini de server, cu care să împarți costurile!

Când ai nevoie de un Shared Hosting?

După cum ți-ai dat deja probabil seama, ideea de Shared Hosting este perfectă pentru website-urile mici sau la început de drum, cu un trafic redus. Acesta este foarte folositor pentru orice afacere la început de drum, deoarece costurile sunt mici, iar nevoile tale îți sunt, cu siguranță, acoperite.

Shared hosting-ul vine, la rândul său, cu abonamente predefinite. Dacă vrei să ocupi mai mult spațiu dintr-un server, o să trebuiască să plătești pentru el! Verifică toate abonamentele noastre aici!

Ce este Hosting VPS?

Un hosting VPS (Virtual Private Server) este un tip de hosting mult mai puternic, care îți oferă practic aproape ce ți-ar oferi un server dedicat. Resursele dedicate și garantate de Găzduire în cazul Hosting-ului VPS sunt: memorie RAM, viteză procesor, spațiu pe hard-disk, trafic web nelimitat.

De asemenea, un hosting VPS îți va oferi un mediu securizat și montiorizare 24/7 și un uptime garantat de minim 99,9%!

Când ai nevoie de un Hosting VPS?

Un hosting VPS nu este, totuși, potrivit pentru orice site web. Prețurile ți se pot părea, uneori, destul de mari, mai ales în cazul ultimelor abonamente. Totuși, aceste costuri pălesc în fața unor nevoi adevărate pentru site-urile web mari. Dacă ai trafic intens sau ești un magazin online și ai câteva mii de produse, probabil Hosting-ul VPS este cea mai  bună soluție.

Care e alegerea perfectă pentru site-ul tău web?

Dacă ai citit atent blog-ul până acum, probabil ți-ai dat seama că răspunsul va fi: depinde! Cât de mare este website-ul tău? Care este traficul acestuia lunar? Traficul este în creștere constantă sau stagnează deja de ceva timp? Cât de mult conținut are website-ul tău?

Răspunsul la aceste întrebări te va ghida, în mod evident, spre o decizie informată și asumată! Indiferent de alegere, noi îți sugerăm să vezi ce îți oferim noi, în cadrul serviciilor Găzduire.ro! Click aici.

You May Also Like

About the Author: Eduard P