3 pasi simpli pentru deschiderea unei afaceri online

Cresterea numarului de produse si servicii comandate prin intermediul internetului ne indreptateste sa spunem ca achizitiile efectuate online reprezinta viitorul multor afaceri. Tot mai multe persoane aleg sa isi deschida o afacere online, intrucat o astfel de activitate te ajuta sa economisesti timp si bani.

Iata care sunt pasii esentiali pe care trebuie sa ii parcurgi daca esti interesat sa incepi o afacere online:

1. Alegerea si inregistrarea domeniului

Domeniul reprezinta baza dezvoltarii afacerii tale in mediul online, alegerea acestuia fiind o etapa foarte importanta, ce poate favoriza succesul. Un nume de domeniu este o adresa usor de retinut, pe care utilizatorii o folosesc pentru a gasi pagina ta web pe internet.

La momentul actual, domeniile .ro se inregistreaza pe o perioada nedeterminata, in timp ce alte domenii precum .com, .net, .eu, .info, .org se pot achizitiona pe o perioada cuprinsa intre 1 an si 10 ani, existand posibilitatea de prelungire.

2. Alegerea furnizorului de hosting si a pachetului potrivit

Pentru ca domeniul inregistrat sa fie online si sa poata fi accesat de utilizatori, este necesar sa aiba asociat un pachet de hosting. Practic, site-ul tau este format din fisiere ce trebuie stocate pe un server web care sa permita afisarea continutului creat. Totul este posibil cu ajutorul unui pachet de gazduire ales in concordanta cu necesitatile tehnice ale site-ului tau.

Pentru a atinge un nivel optim de performanta, este recomandat sa alegi cu atentie furnizorul de gazduire. La adresa http://www.gazduire.ro/web-hosting vei putea consulta pachetele de hosting pe care Gazduire.ro le pune la dispozitie pentru ca tu sa beneficiezi de cele mai bune servicii.

Alegerea pachetului de hosting se realizeaza in functie de tipul si continutul site-ului tau. Astfel, in cazul in care doresti un site de prezentare sau personal, poti alege un pachet cu un nivel redus de resurse alocate, iar odata cu dezvoltarea acestuia poti trece la un pachet de hosting superior. Pentru site-uri de mare amploare, cum ar fi spre exemplu magazinele online, site-urile comerciale sau de continut/media sunt recomandate pachetele profesionale de hosting.

Gazduire.ro iti ofera o perioada de testare de 15 zile pentru a te convinge de calitatea serviciilor si iti ofera reducere la orice pachet de hosting comandat impreuna cu inregistrarea domeniului.

3. Realizarea site-ului

Dupa ce ai inregistrat domeniul dorit si ai ales un pachet de hosting va trebui sa iti indrepti atentia catre continutul site-ului tau, etapa de realizare a acestuia fiind si ea extrem de importanta.

In cazul in care doresti sa reduci costurile de web design, iti poti crea singur site-ul, fara a apela la o agentie specializata. Prin intermediul panoului de control (cPanel) vei putea administra online contul tau de web hosting si vei avea la dispozitie functionalitati gratuite pentru a construi rapid si simplu website-ul dorit.

Pentru informatii suplimentare, nu ezita sa contactezi specialistii Gazduire.ro.

You May Also Like

About the Author: gazduire