Afla detalii despre serviciile antispam

„Conform Symantec, 90,4% din totalitatea e-mailurilor din lume sunt din categoria spam.”.

Procentajul mentionat in articolul precedent despre spam, este unul care ne-a pus pe ganduri. Asa ca, ne-am gandit sa realizam o lista cu lucruri pe care ar trebui, sau nu, sa le facem astfel incat sa ne protejam inboxurile si pc-urile.

  • Ar trebui sa avem o adresa speciala de e-mail pe care sa o folosim numai atunci cand ne cream un cont pe un site sau forum, sau atunci cand completam un formular pentru a participa la un concurs. In acest caz, daca adresa va fi folosita pentru a trimite informatii necerute sau in alte scopuri, nu trebuie sa ne batem capul prea mult, caci intotdeauna va exista functia select all, iar apoi delete si scapam de toate spam-urile.
  • Trebuie, de asemenea, sa avem grija, atunci cand completam chestionare online, ne cream un cont sau instalam ceva, la casute bifate by default care indica faptul ca doresti sa primesti din partea companiei X, update-uri sau informatii cu privire la diverse promotii.
  • De asemenea, este indicat sa blochezi imaginile in mesaje HTML, primite de la necunoscuti. Unele imagini, atunci cand se incarca, ii arata spammer-ului ca adresa ta de e-mail este valida.
  • Evita sa folosesti adrese de e-mail usor de ghicit nume@companie.ro/com. Cand un spammer descopera care este domeniul tau, va trimite mai multe mailuri pana cand i se va confirma ca una din varianta catre care a trimis este a ta. Ar fi indicat sa folosesti anumite variatii cum ar: punctul, underscroll-ul, linia de pauza, ori un domeniu care sa nu semene cu numele companiei.
  • Nu trimite mailuri catre mai multe persoane punandu-i pe toti la TO sau CC, decat in cazul in care acestia se cunosc sau ai vrea sa se cunoasca. Chiar daca persoanele catre care tu trimiti, ar avea bune intentii, in cazul in care se da FW, mailul va inmagazina si celelalte adrese de e-mail, iar drumul lor pana la un spamer nu e departe. In cazul in care ai vrea sa trimti un mail mai multor persoane, fara ca ele sa se vada una pe alta, poti foarte usor, sa te treci pe tine in TO iar pe ceilalti in BCC.
  • Nu trimite niciodata mai departe mailurile care iti spun sa faci asta. Sunt extrem de cunoscute acele mailuri care circula pe internet de ani buni de zile, care te indeamna sa trimiti mailul la cat mai multe persoane pentru a afla care este persoana care te iubeste, pentru a castiga nu stiu ce premiu, pentru a evita o catastrofa, iar lista ar mai putea continua destul de mult. Sunt spam-uri care nu au vreun alt scop decat acela de a colecta informatii si de a imbogatii lista de mailuri a spamerilor.
  • Anuleaza functia automata de raspuns cu privire la primirea si citirea mailului. E bine sa fi intrebat tot timpul daca vrei sa ii arati persoanei care a ti-a trimis mailul, ca acesta a fost primit sau citit.
  • Nu da niciodata reply la un spam. De asemenea, este bine sa nu dai click la vreun link din interiorul lui – nici macar daca este acela care spune: remove me from your list. De obicei, toate aceste link-uri nu fac altceva decat sa ii confirme spamer-ului ca adresa ta de e-mail este valida.
  • Trebuie sa updatezi cat de des posibil calculatorul. Cu cat anumimte programe, cum ar fi antivirusurile, sunt up to date, cu atat pc-ul tau este mai in siguranta. De asemenea, verifica, atunci cand iti cumperi sau un antivirus daca are protectie antiwarm. In cazul in care nu are, este indicat sa instalezi si un astfel de program.
  • Verifica intotdeauna daca provider-ul de hosting iti ofera servicii antispam. Este o modalitate foarte buna de a scapa de mailuri nedorite. Astfel, nu numai ca iti vei proteja computerul de spam-uri, dar si de virusi ori alte pericole nedorite.
  • Seteaza un filtru pentru spam, astfel inca bulk-urile sa fie primite separat de mailurile tale. Sunt cazuri cand prin filtrele create se mai strecoare si cate un spam. Este indicat sa il bifezi ca spam, astfe incat filtrul sa devina din ce in ce mai bun.
  • Este indicat sa nu ne postam adresele personale pe site-uri – cum ar fi de exemplu   site-urile retelelor de socializare. Asa cum tu intri pe net ca sa gasesti diverse informatii, la fel si un spamer poate oricand sa navigheze pe internet, in cautare de adrese de e-mail.

Iar acum, un ultim tip pentru a scapa de spam-uri. Dupa ce ai citit acest post, intra pe google si da un search la adresa ta de e-mail. Daca ai foarte multe aparitii este un semn clar ca fie trebuie sa o schimbi, fie trebuie umblii putin pe la filtrele de spam.

You May Also Like

About the Author: gazduire